Bottrop-dag zeer geslaagd

09 december 2018


Traditioneel is de Bottrop-dag op de laatste donderdag van november.

Waarom de Bottrop-dag? Jaarlijks gingen 25 deelnemers op de laatste dag van november naar de grootste indoorskibaan van Europa in Bottrop (boven Essen in het Ruhrgebied). De deelnemers konden zich de hele dag naar hartenlust uitleven op de indrukwekkende skibaan. Naast het skiën was er een lunch en de avond werd afgesloten met een diner.

Mede door de verre reis (heen en terug zo’n kleine 500 km) was het vrij vermoeiend met name voor de chauffeurs. Daarom hebben de deelnemers vijf jaar geleden ervoor gekozen om de Bottrop-dag in Ridderkerk te organiseren. Het hoofddoel was tennissen. Daarnaast kon men ook klaverjassen.

Voor de laatste editie (29 november) hadden zich 25 deelnemers gemeld. De organisatoren Sjaak Oosthoek en Ger Rietbroek hadden alles weer perfect geregeld. Wat zij niet in de hand hadden, was het weer. Helaas de weergoden werkten niet mee. Door de regen melden zich slechts 9 actieve tennissers. De overige leden kwamen in hun nette kloffie en gaven de voorkeur om te klaverjassen. De tv d’ Oudelande ontpopt zich als een echte kaartclub. Onder leiding van Sjaak Oosthoek is er ’s winters een klaverjascompetitie. De bridgeclub bestaat ook al jaren. Op woensdagavond en op zaterdagmiddag combineert een vaste groep een paar setjes tennissen met kaarten.

Afgelopen donderdag was de eerste tafel al om 09.45 uur bezet. Dat breidde zich uit tot vier tafels. De tennissers startten om 10.00 uur. Het kaarten en tennissen duurde tot de lunch. Na de lunch was er een quiz. Er waren vier koppels van vijf. Sjaak Oosthoek (een duizendpoot en een belangrijke vrijwilliger bij onze tennisclub) had een lijst opgesteld van vijftig vragen.

Het team van de toppers maakte hun teamnaam waar. Theo van Vugt, Ed Bowser, Jacob Blaak en Ton van Maris hadden 31 vragen goed beantwoord en werden winnaar. De drie andere teams volgden op geringe achterstand.

Na de quiz stonden de kaarters te popelen om weer te beginnen. De vier tafels werden weer bezet en waren twee banen bezet met tennissers. De marathonkaarters gingen door tot 16.30 uur. Omdat de avond werd afgesloten bij de Wok moesten de kaarters noodgedwongen stoppen. Vanaf 17.00 tot 19.30 uur heerlijk gegeten. Mede door sponsoring van Theo van Vugt moesten de deelnemers slechts Euro 30.00 betalen.

Nadat Ger en Sjaak waren bedankt voor hun inspanningen werden al afspraken gemaakt voor november 2019.

Op verzoek van Ger en Sjaak hadden Tom Dubbelman en Andre Remus erwten- en aardappelsoep gemaakt. Ger had voor gebak en etenswaren gezorgd.  Met het gebak was het mis gegaan. Tijdens de rit van bakker Voordijk naar de baan was de lading (gebakjes) gaan schuiven. Voor de deelnemers geen probleem, alles ging op.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 421 601

Address

Oosterparkweg 9
2986 AE Ridderkerk