Mededelingen van het bestuur

06 mei 2021


Beste leden,

In vervolg op de uitgestelde persconferentie als de aangekondigde te volgen routekaart, voortvloeiend uit de laatste cijfers en adviezen van het RIVM, heeft onze sportbond KNLTB in samenspraak met NOC*NSF besloten om de maatregelen op dit moment nog niet verder te versoepelen binnen het protocol veilig tennissen met Corona. Ook de huidige landelijke terrassen opening op vastgestelde tijden is helaas niet van toepassing voor de sportaccommodaties waardoor onze Baan 9 alsnog gesloten zal blijven.  

Vanwege de gemaakte afspraken met Gemeente Ridderkerk is na het afschaffen van de avondklok baan 7 en 8 niet meer beschikbaar voor het vrij tennissen. Ons recente ledenaantal en de te verwachte baanhuur voor 2021 heeft het bestuur doen besluiten om deze tennisbanen niet op te nemen in de gebruikersovereenkomst met Sport Service Ridderkerk. Natuurlijk zal bij eventuele toekomstige evenementen en/of competities de mogelijkheid blijven bestaan om deze tennisbanen tijdelijk bij te huren.  

In de huidige situatie blijven het clubhuis, het terras, de kleedkamers als de douches gesloten.   Wij maken nogmaals de leden erop attent dat op het tennispark aanwezig zijn zonder tenniskleding dus als toeschouwer niet toegestaan is!!  

Het belangrijkste blijft!! Als lid of bezoeker van de Oudelande dient iedereen zijn gezond verstand te gebruiken, houden we altijd 1,5 meter afstand en blijven we thuis bij Corona gerelateerde klachten! We blijven dus ook thuis wanneer u getest bent en nog op de uitslag wacht. Wij vragen aan alle leden in de risicodoelgroep als boven de 70 jaar om extra voorzichtig te zijn en men dient zelf de verantwoording te nemen of het veilig is!                         


Vrij tennissen tot 18 mei 2021

  • Alle seniorleden als de juniorleden dienen vooraf online een tennisbaan te reserveren. De reservering middels de KNLTB ClubApp of via onze website www.deoudelande.nl reserveer je baan (blauwe button rechts bovenaan).

  • Het is toegestaan om af te hangen voor een enkel- en/of dubbelspel dus maximaal 4 personen op een baan

  • Problemen bij of vragen over het online reserveren of afhangen dan graag een mail naar [email protected] Wij zullen u dan zoveel mogelijk helpen

  • Bij het niet gebruik maken van de baanreservering vragen wij u om deze tijdig te annuleren in het digitale afhangbord zodat een ander de tennisbaan kan reserveren

  • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen per baan voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief de tennisleraar)

  • Jeugd t/m 17 jaar als jongeren t/m 26 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen als trainen en hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden  


Bardiensten
Zo lang de sluiting van Baan 9 voortduurt zal de bardienstplanner nog niet online vrijgegeven worden.  


Competitie voorjaar, wedstrijdtennis en activiteiten  
Er kunnen op dit moment geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien worden gespeeld. De KNLTB heeft dan ook landelijk besloten om de voorjaarscompetitie voor de senioren definitief te laten vervallen en door te schuiven naar het najaar. Daarnaast is er besloten om alle officiële wedstrijden als open toernooien tot 7 juli te laten vervallen. Voor de jeugd competitie als open jeugdtoernooien zal op korte termijn een definitieve beslissing genomen worden. Zo lang de nieuwe richtlijnen gelden zijn alle geplande kalender activiteiten (zoals de laddercompetitie, Ladies Day als het Open toernooi, etc.) tot nader bericht on hold gezet of komen definitief te vervallen.  


Algemene ledenvergadering en verantwoording boekjaar 2020  
Het bestuur heeft besloten vanwege de aanhoudende Corona richtlijnen om onze algemene ledenvergadering online (digitaal via Teams) te organiseren op woensdagavond 2 juni om 19.30 uur. Op korte termijn ontvangt u persoonlijk via de mail de definitieve uitnodiging, uitleg van het online vergaderen als de benodigde stukken.         

Jeugd tennis instuif zondag 16 mei a.s.  
In samenwerking met Tennis Tuning Academy en de jeugdcommissie zal voor alle Oudelande jeugdleden een tennis instuif gehouden worden op zondag 16 mei vanaf 10.30 uur tot ca. 14.00 uur. Deze instuif zal bol staan van gezellige tennis activiteiten met natuurlijk tussendoor wat lekkers om te drinken of te eten. Alle jeugdleden zijn van harte welkom en krijgen via de email persoonlijk nog een aparte uitnodiging!!     

Overbodig gereedschap gezocht  
Mocht u de zolder, tuinhuis, garage of schuur eerdaags opruimen en heeft u handgereedschap of elektrisch gereedschap over dan zou onze onderhoudsploeg deze graag willen hergebruiken. Voor meer informatie is de onderhoudsploeg onder leiding van Cees Mudde op vrijdagmiddag altijd op ons sportpark aanwezig.    


Tennislessen op ons tennispark  
Hi allemaal,  

Het inschrijven voor de tennislessen is nog steeds mogelijk!!   Voor meer info, kijk op https://tennistuning.nl/tennisles/  

Bellen of appen is ook een mogelijkheid via 06-28539891   Er kan gelest worden op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.    

Hopelijk tot snel op de baan,  
Timo, Karol & Renee    

Nieuwscategorieën