TV d'Oudelande vanaf 1 september Rookvrij

28 augustus 2021


Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Op initiatief van de gemeente Ridderkerk worden dit seizoen alle Ridderkerkse clubs en verenigingen op de sportparken rookvrij. Niet alleen binnen dus, maar ook buiten.

En vanaf 1 september 2021 ook tennisvereniging d’ Oudelande!!

Tennisvereniging d’ Oudelande is – net als andere sportclubs – een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Op aangeven van Gemeente Ridderkerk en wat nu ook als voorwaarden is opgenomen is in onze recent ontvangen gebruikersovereenkomst d.d. 1 juli 2021 zetten wij als tennisvereniging daarom ook de stap naar een rookvrij sportterrein.

Zo bieden we iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Natuurlijk is en blijft iedereen welkom op onze tennisvereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht als dus buiten het sportterrein te roken. Binnen ons sportterrein vanaf de toegangspoort, op het terras, achter het clubhuis als langs te tennisvelden zijn dus vanaf 1 september aanstaande rookvrij.

Wel is het bestuur nog in gesprek met Gemeente Ridderkerk om te kijken naar een vaste, uit het zicht gelegen, gelegen locatie op ons sportterrein waar wel gerookt mag worden dit mede om de toegangsweg naar ons tennispark vrij te houden van sigarettenafval op de grond.    

Zien roken, doet roken
In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.  

T.V. d’ Oudelande heeft vanaf 1 september 2021 een rookvrij sportterrein:
Zo geven we kinderen het goede voorbeeld
Zo beschermen we kinderen tegen de verleiding om te gaan roken
Zo voorkomen we het schadelijke meeroken
Zo is er minder afval van sigarettenpeuken en -pakjes
Zo dragen we bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’
Zo geven we invulling aan het beleid rookvrije sportaccommodaties van de gemeente Ridderkerk 

Nieuwscategorieën