Update aangepast baanreglement vanaf donderdag 15 oktober

15 oktober 2020


Update aangepast baanreglement vanaf donderdag 15 oktober

 

Beste leden,

We zijn landelijk weer terug bij af!!
In navolging op de persconferentie van dinsdagavond gezien de laatste cijfers en adviezen van het RIVM heeft onze sportbond KNLTB helaas weer extra maatregelen moeten nemen binnen het protocol veilig tennissen met Corona welke wij als bestuur dan ook zullen volgen.
Zo heeft men alle lopende competities, wedstrijden en toernooien voor de jeugd als de senioren met onmiddellijke ingang beëindigd.
Het blijft gelukkig wel mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op ons tennispark.
Wel een grote opsteker is, na eerdere somberde berichten dat dubbelspel niet toegestaan meer is, dat de KNLTB zwaar gelobbyd heeft om deze spelvorm met aanvullende richtlijnen toch mogelijk te houden. 
Wederom blijven wij u als lid en bezoeker aan ons tennispark vragen om zelf een volwassen gedrag te blijven vertonen en u eigen verantwoordelijkheid te nemen!! Dus als u naar het tennispark gaat volg de nieuwe richtlijnen en doe bij u zelf de gezondheidscheck!!

In de nieuwe situatie blijven, zeker voor de komende 4 weken, het clubhuis, het terras, de kleedkamers als de douches gesloten.

Wij maken nogmaals de leden erop attent dat op het tennispark aanwezig zijn zonder tenniskleding dus als toeschouwer niet toegestaan is!!
 
Het belangrijkste blijft!!
Als lid of bezoeker van de Oudelande dient iedereen zijn gezond verstand te gebruiken, houden we altijd 1,5 meter afstand en blijven we thuis bij Corona gerelateerde klachten!  We blijven dus ook thuis wanneer u getest bent en nog op de uitslag wacht.

Wij vragen aan alle leden in de risicodoelgroep als boven de 70 jaar om extra voorzichtig te zijn en men dient zelf de verantwoording te nemen of het veilig is! 
 
Vrij tennissen vanaf donderdag 15 oktober 2020

  • Alle seniorleden als de juniorleden dienen vooraf online een tennisbaan te reserveren. De reservering middels de KNLTB ClubApp of via onze website www.deoudelande.nl reserveer je baan (blauwe button rechts bovenaan).
  • Het is dan ook verplicht om alle deelnemende spelers op de baan af te hangen!!
  • Problemen bij of vragen over het online reserveren of afhangen dan graag een mail naar [email protected]. Wij zullen u dan zoveel mogelijk helpen
  • Bij het niet gebruik maken van de baanreservering vragen wij u om deze tijdig te annuleren in het digitale afhangbord zodat een ander de tennisbaan kan reserveren 
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief de tennisleraar)
  • Aanvullend protocol KNLTB bij de spelvorm dubbelspel;

Dubbelen toegestaan

Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Een overzicht van de veel gestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je hier.
 
Bardiensten
Zo lang de sluiting van Baan 9 voortduurt komen de ingeplande bardiensten te vervallen.
 

De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2020 is van start gegaan!
Leden van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden kunnen van 5 t/m 25 oktober hun stem uitbrengen op Tennisvereniging d'Oudelande. Hoe meer stemmen er op onze club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die onze club ontvangt. Dit jaar stemmen leden van de Rabobank voor het eerst via de Rabo App en Rabo Online Bankieren. Voor meer informatie zie: Rabo ClubSupport
 
Bankier je bij de Rabobank: laat je stem dan niet verloren gaan, zeker in deze (financieel) onzekere coronatijden!
  
Najaar- en winter activiteiten
Zo lang de nieuwe strenge richtlijnen gelden zijn alle geplande kalender activiteiten (zoals de winterdubbelcompetitie, EHBO-cursus, Snerttoernooi, etc.) tot nader bericht on hold gezet.
 
 

Overlijden Ed Bowser
Onlangs hebben wij het trieste nieuws vernomen dat onze zaterdag tennisvriend, lid vanaf het begin en laatste jaren als slapend lid Ed Bowser onverwachts is overleden. 
Ed is naast zijn lidmaatschap ook jarenlang een trouwe sponsor als lid van de vrienden van Oudelande geweest.
Wij, als bestuur en leden, willen dan ook hierbij graag ons welgemeende medeleven tonen en sterkte wensen om dit verlies te dragen aan zijn vrouw Hennie, schoondochter Chantal, kleinkinderen en de verdere naaste familie.

Nieuwscategorieën