Update aangepast baanreglement vanaf donderdag 19 november

18 november 2020


Beste leden,
 
Daar gaan we weer….. we kunnen weer dubbelen!!
In navolging op de persconferentie van afgelopen dinsdagavond en het ontvangen gewijzigde protocol veilig tennissen door onze sportbond de KNLTB kunnen we gelukkig weer gaan dubbelen vanaf donderdag 19 november.
 
Het bestuur heeft daarnaast besloten om dit jaar baan 7 en 8 blijvend vrij te geven voor het afhangen en dus vrijspelen.
 
In de gewijzigde situatie blijven, zeker voor de komende 3 weken, het clubhuis, het terras, de kleedkamers als de douches gesloten.
 
Wij maken nogmaals de leden erop attent dat op het tennispark aanwezig zijn zonder tenniskleding dus als toeschouwer niet toegestaan is!!
 
Het belangrijkste blijft!!
Als lid of bezoeker van de Oudelande dient iedereen zijn gezond verstand te gebruiken, houden we altijd 1,5 meter afstand en blijven we thuis bij Corona gerelateerde klachten! We blijven dus ook thuis wanneer u getest bent en nog op de uitslag wacht. Wij vragen aan alle leden in de risicodoelgroep als boven de 70 jaar om extra voorzichtig te zijn en men dient zelf de verantwoording te nemen of het veilig is! 

Vrij tennissen vanaf donderdag 19 november 2020

  • Alle seniorleden als de juniorleden dienen vooraf online een tennisbaan te reserveren. 

De reservering middels de KNLTB ClubApp of via onze website www.deoudelande.nl reserveer je baan (blauwe button rechts bovenaan).

  • Het is dan ook verplicht om alle deelnemende spelers op de baan af te hangen!!
  • Problemen bij of vragen over het online reserveren of afhangen dan graag een mail naar [email protected]. Wij zullen u dan zoveel mogelijk helpen
  • Bij het niet gebruik maken van de baanreservering vragen wij u om deze tijdig te annuleren in het digitale afhangbord zodat een ander de tennisbaan kan reserveren
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief de tennisleraar)
  • Aanvullend protocol KNLTB bij de spelvorm dubbelspel;

Dubbelen toegestaan
Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.
 
Najaar- en winter activiteiten
Zo lang de huidige richtlijnen gelden zijn nog steeds alle geplande kalender activiteiten (zoals de winterdubbelcompetitie, EHBO-cursus, Snerttoernooi, etc.) tot nader bericht on hold gezet.

Nieuwscategorieën