Laddercompetitie 2021

Vanaf vrijdag 28 mei a.s. hopen we te kunnen starten met de laddercompetitie
voor de onderdelen DD, DE, GD, HD en HE in de leeftijd 16 jaar en ouder en de onderdelen MD, ME, JD en JE in de leeftijd 13 tot en met 17 jaar. (Ben je dus 16 of 17 jaar kun je dus zowel inschrijven voor de onderdelen tot en met 17 als vanaf 16 jaar.)

Inschrijven kan vanaf nu en er kan ingeschreven worden voor meerdere onderdelen.

De Ladder is een interne competitie waar spelers/koppels elkaar kunnen uitdagen en er, na invoer van de uitslag, een nieuwe positie zichtbaar wordt op de ladder. De laddercompetitie loopt tot en met vrijdag 26 november 2021.

Reglement:
In de KNLTB Clubapp wordt zichtbaar wie men kan uitdagen (dit zijn spelers/koppels van één of twee treden hoger of lager).

Een wedstrijd kan op ieder moment worden gepland. Dit kan door op de gebruikelijke manier af te spreken en af te hangen (maximale speeltijd 1 uur) of door een baan af te hangen op de daarvoor speciaal gereserveerde laddermomenten (maximale speeltijd 2 uur). Deze laddermomenten zijn op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en van 21.00 tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 tot 11.00 uur en van 11.00 tot 13.00 uur. Er worden een aantal banen vrijgehouden voor de laddercompetitie, het precieze aantal hangt af van het aantal deelnemers. De laddermomenten die niet zijn gereserveerd, zullen worden vrijgegeven voor het vrijspelen.

Een wedstrijd wordt gespeeld volgens twee gewonnen sets. In onderling overleg wordt bepaald hoe er gespeeld gaat worden: bijvoorbeeld een super tiebreak i.p.v. een derde set. Bedenk wel dat je wanneer je een uur reserveert misschien geen 2 of 3 sets kan spelen. In dat geval kun je er voor kiezen om de games door te tellen en daarna een fictieve uitslag in te vullen, waarbij degene met de meeste games wint.
 
Uitdagen gaat via een functie in de Clubapp. Lees hier hoe je dat kan doen (vanaf pagina 5).

Heb je vragen of opmerkingen of ben je langere tijd niet beschikbaar voor de ladder neem dan contact met ons op. Dit kan door ons aan te spreken of een mailtje te sturen naar [email protected]

Namens de TC,
Marion Jacobs en Arthur Verhoeven