Laddercompetitie 2023

 

Op 1 februari 2023 starten we wederom met de laddercompetitie voor de onderdelen DD, DE, GD, HD en HE in de leeftijd 16 jaar en ouder en deze loopt door tot en met 31 december 2023.

De Ladder is een interne competitie waar spelers/koppels elkaar kunnen uitdagen. Na invoering van de uitslag van een gespeelde wedstrijd wordt direct de nieuwe ranking zichtbaar en kun je weer een nieuwe wedstrijd inplannen.

Er kan ingeschreven worden voor meerdere onderdelen.

Op het moment dat de ladder start op 1 februari wordt de ranking automatisch bepaald door de KNLTB aan de hand van de actuele ranking van de spelers/koppels. Mocht je je na 1 februari in willen schrijven dan is dat geen probleem, maar dan start je automatisch onderaan de ladder.

Hoe werkt het?
Inschrijven gaat via de ClubApp van de KNLTB. Kies onderin het menu voor Spelen en vervolgens bovenin op Wedstrijden, daarna klik je op Ladder. Bij Beschikbaar kun je zien voor welke onderdelen je je kunt inschrijven. Na inschrijving vind je jouw keuze terug bij Mijn competities.

In deze ClubApp wordt ook zichtbaar wie men kan uitdagen (dit zijn spelers/koppels van één of twee treden hoger of lager). Ook dit uitdagen gaat via de ClubApp. Selecteer hiervoor onder de knop Mijn competities de laddercompetitie waarin je iemand wilt uitdagen. Klik op de knop Uitdagen bij de speler die je wilt uitdagen om hoger op de ladder te komen. Vul een bericht in om iemand uit te dagen en geef een voorgestelde datum en tijd op. Let op: dit kan pas vanaf 1 februari 2023.  

Een wedstrijd kan op ieder moment worden gepland. Dit kan door op de gebruikelijke manier af te spreken en af te hangen (maximale speeltijd 40 minuten). Om echter een volledige wedstrijd te kunnen spelen zijn er op meerdere momenten in de week blokken van 2 uur gereserveerd. Deze blokken zie je van zelf staan wanneer je een baan gaat reserveren via de app. Deze banen kunnen alleen gereserveerd worden voor het spelen van ladderwedstrijden, dus wanneer je spelers toevoegt die ook als deelnemer van de ladder staan ingeschreven.

Wanneer er geen andere evenementen op onze vereniging zijn zullen deze momenten vallen op:

  • Maandagavond van 19:00 tot 21:00 en van 21:00 tot 23:00 uur, alléén baan 4
  • Donderdagavond van 19:00 tot 21:00 en van 21:00 tot 23:00 uur, alléén banen 3&4
  • vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 en van 21:00 tot 23:00 uur, alle banen
  • zaterdag van 09.00 tot 11.00 uur en van 11.00 tot 13.00 uur, alle banen
  • Zondag gehele dag, alle banen

Let op: Wanneer deze banen 1 dag van tevoren niet gereserveerd zijn voor de ladder, kunnen deze gereserveerd worden om vrij te spelen.

De wedstrijd
Ten alle tijden wordt de wedstrijd gespeeld volgens twee gewonnen sets. Wel kan men in onderling overleg bepalen hoe er na een gelijke stand na 2 sets verder gespeeld gaat worden: door het spelen van een super tiebreak of van een derde set.
Eén van de twee spelers/koppels vult de stand in in de ClubApp. De tegenstander(s) dient daarna de uitslag te accepteren om deze definitief te maken. Naast het doorvoeren van complete sets, is het ook mogelijk om een halve set of een gelijkspel in te voeren in de clubapp. Op deze manier kan er een nieuwe wedstrijd worden ingepland om de wedstrijd af te maken.  

Heb je vragen of opmerkingen dan horen we dat uiteraard graag. Dit kan door één van ons aan te spreken of een mailtje te sturen naar [email protected].

Veel plezier met de laddercompetitie!  

Marion Jacobs (namens de TC) en Richard Herssevoort